Algemeen

Trend 2019 – Landelijk wonen

Eén van de meeste populaire interieurstijlen in Nederland is de landelijke woonstijl. We zien hem steeds vaker terugkomen en dat is niet gek, want de landelijke interieurstijl is gemoedelijk en gezellig! Het geeft een gevoel van thuis en geborgenheid. Dat is wat je wilt bereiken in je eigen huis, het fijn vinden om thuis te komen en thuis te zijn. In dit artikel lees je wat de kenmerken zijn van een landelijk interieur en vind je onze top 3 landelijke lampen, zodat je inspiratie op kan doen voor jouw eigen woning!

Materialen

Eén van de kenmerken van een landelijke woonstijl is het gebruik van voornamelijk natuurlijke materialen. Zo zijn bijvoorbeeld hout en steen materialen die we veel terugzien, maar ook wol, linnen, riet en katoen. Deze stijl is al snel een vrouwelijke stijl, lief en sfeervol. Een paar stoere accenten kunnen voor evenwicht zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houten steunbalken, een houten vloer of een stenen vloer.

Kleuren

Vooral natuurtinten en lichte pasteltinten geven de rust, die kenmerkend is voor de landelijke woonstijl, aan een inrichting. De basiskleuren zijn voornamelijk wit, verschillende grijs- en bruintinten en taupe. Felle kleuren worden echter bijna niet gebruikt.

Accessoires

In tegenstelling tot veel andere interieurstijlen, waar je maar weinig accessoires in terug vindt, wordt in een landelijke woonstijl veelvuldig gebruik gemaakt van accessoires. Het gebruik van accessoires zorgt mede voor de gezellige en knusse uitstraling van deze woonstijl. Een houten bijzettafeltje, spiegels, keramiek, grote vazen en een grote bos bloemen zien we terug als accessoires. Pas hierbij wel op dat het niet te druk wordt.

Daarnaast is de verlichting een belangrijk aspect om het romantische gevoel aan je interieur toe te voegen. Te veel licht is zeker niet romantisch. Kies voor warm licht met natuurlijke elementen op het armatuur, zoals een hout of rotan.